Hej Gislaved!

Så roligt att ni är intresserade av att vässa er förmåga som stödfunktion! Som en del av er kanske vet så har jag arbetat länge i stödfunktion till kärnverksamhet och ledningsverksamhet. Jag har gjort det i flera olika skepnader,  förtillfället med koncernövergripande digitalisering i Halmstads kommun. Vi som arbetar i stödfunktion stöttar ofta ledningsfunktioner för att de ska kunna leda det värdeskapande arbetet i kärnverksamheten. När vi är effektiva och spot on får chefer mer tid och energi över för att fokusera på sin verkamhet och dess medarbetare och målgrupp. Vi har en alldeles särskilt viktig funktion alltså! Jag har själv funnit det ganska utmanande att vara effektiv och spot on dock och har i mitt ledarskap sett att mina medarbetare har fått kämpa med det samma. Till dessa tjänster i stödfunktion rekryteras ofta meriterade och kompetenta medarbetare. Jag skulle vilja medverka till en professionalisering av dessa så viktiga för organisationen funktioner. Jag har därför skruvat samman ett gäng olika verktyg som jag tror att ni skulle kunna ha hjälp av!

Det är lite svårt för mig att bara föreslå en föreläsning eftersom jag vet att det är genom att göra och repetera som vi verkligen förändrar och utvecklar våra arbetssätt. Här får ni därför några olika förslag på samarbeten. 

Hälsningar från Helena

Alternativ 1

V8 för stödfunktioner

90 minuter föreläsning (Teams eller live) inklusive förslag på teman för uppföljande samtal i gruppen på egen hand samt mallar i word.

Föreläsningens hållpunkter:

 • Klargör uppdrag med V8
 • Mata processer med smarta anteckningar

Pris 15 000 kronor plus moms

 • Obegränsat antal deltagare
 • Pris inkluderar två mallar i wordformat för fritt utnyttjande samt förslag på upplägg för att fortsätta diskussionen i gruppen efter föreläsningen


Som komplement vill jag gärna erbjuda några grupphandledningsträffar under hösten med fokus på case. Om det skulle vara intressant så kan jag skicka en separat offert på detta. 

Alternativ 2

Metod för stödfunktioner

Ett lite vidare upplägg med fokus på rollen som stödfunktion. Jag lägger upp kursen som ett hybridlärande, dvs vi använder såväl analoga som digitala lärobjekt och vi varvar individuellt lärande med socialt lärande. 

Kursens upplägg

 1. Jag inleder med en föreläsning på 90 minuter antingen på plats hos er eller via teams. 
 2. Därefter får kursdeltagarna tillgång till en digital kurs via en onlineplattform. Gruppen utser en utbildningsledare.
 3. Kursdeltagarna genomför kursen individuellt. Varje dag under fyra veckor genomförs mindre lärblock där kunskapsavsnitt varvas med reflektion och övning. 
 4. En gång i veckan genomförs en övning tillsammans i gruppen för att lära av varandra och ytterligare fördjupa lärandet. Den utsedda utbildningsledaren leder diskussionen.

Kursen ger ökade kunskaper och färdigheter kring

 • Stödfunktion som profession
 • Klargöra uppdrag
 • Processledning

Pris 10 000 kronor (föreläsningen) + 1000 kronor per kursdeltagare plus moms*

*om ni vill köpa in kursen som scorm och förlägga i ert LMS diskuterar vi pris för detta