Artiklar

Ny på jobbet

02.12.2021

Jag har under många år intresserat mig för hur en bra yrkesintroduktion kan byggas upp. Mina tankar om detta håller på att ta form som bok. Häromdagen blev jag intervjuad av tidningen arbetsliv på temat, här kan du ta del av artikeln.

Testa e-kursen

29.11.2021
Vill ni få verktyg för att skapa en mer hållbar arbetsplats? Kolla in min e-kurs hos Komlitt!

Självnudging

29.11.2021

Jag vet att om jag ska vara pigg och alert en hel dag som föreläsare tjänar jag på att träna pulshöjande på morgonen. Det här tycker jag ofta är en mycket bra idé på kvällen innan jag går och lägger mig men på morgonen är detta det sista jag är sugen på. Om jag ska förlita mig på min...

Jag är utbildad beteendedesigner. Vad gör en sådan kanske du tänker? Jo, som beteendedesigner jobbar jag med att driva förändringsarbete, både på individ och organisationsnivå. Beteendedesign ger mig kraftfulla verktyg i dessa processer. När vi vill förändras som människor och eller organisationer behöver vi ändra våra beteenden i vardagen. Detta...

Yrkesresan

18.11.2021

Yrkesresan är ett kompetensprogram för social barn- och ungdomsvård där medarbetare erbjuds introduktion och kompetensutveckling. Det finns fyra spår:

På årets socionomdagar föreläste jag om hur vi kan underlätta yrkesintroduktion av nyanställda. Fokus i föreläsningen var intrdouktion av socialarbetare, men kunskapen är universell. Jag bygger mina teser på såväl etablerad kunskap som egna erfarenheter som nyanställd, intruktionsansvarig och som projektledare där jag under några år anordnade...

Idag hade jag äran att få hålla ett par föreläsningar på årets socionomdagar. Den ena föreläsningen gav verktyg för introduktion av nyanställda och den andra hade fokus på metodik för medarbetare i stödfunktion, exempelvis utvecklingsledare. Ta del av key takeaways.

Effektiv 2.0

23.10.2021

Det finns smartare sätt att bli mer effektiv än att jobba fortare och mer. Under mina utbildningar jobbar vi med att utforska möjligheterna att använda tiden på andra sätt för att både uppnå långsiktig och kortsiktig effektivitet.

Att ständigt lära nytt i vardagen är viktigt för att utvecklas, trivas och göra nytta. Här får du några tips på hur du kan vara hjärnsmart i din kompetensutveckling.